У Дніпрі зросла кількість випадків сказу через хворих лисиць, як захистити себе від смертельного вірусу?

Сказ – це смертельно небезпечний вірус, і сьогодні, у Всесвітній день боротьби проти сказу, ми нагадуємо про важливість вакцинації. Вірус може передаватися через укуси диких і домашніх тварин, навіть через подряпини або заражену слину. Про це інформує Наше Місто.

Агресивна собака. Фото: oxu
Агресивна собака. Фото: oxu

На Дніпропетровщині кількість випадків сказу зросла, зафіксовано понад 70 заражень, причому в основному це лисиці.

Лисиці
Лисиці

Популярні новини зараз
Без снігу, але з різкими морозами: синоптик розповіла про погоду в Україні взимку Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт
Показати ще

Один із випадків трапився влітку 2023 року, коли кішка напала на ветеринарку Ксенію Брагінську. Ветеринарка отримала серйозні укуси, після чого звернулася до лікарів і пройшла курс вакцинації, що, на щастя, врятувало її від смертельного вірусу. Вона радить усім, хто мав контакт із дикою або невідомою твариною, обов'язково звертатися до лікарні.

Фахівці застерігають, що передача сказу може відбутися не лише через укус, а й через контакт зі слиною інфікованої тварини. Якщо ви не впевнені в здоров’ї тварини, яка вас вкусила, вакцинація – єдиний спосіб захистити себе.

Найчастіше сказ передається через укуси собак. Особливо вразливі діти, тому важливо вакцинувати домашніх улюбленців, щоб уникнути ризику. Вакцинацію диких тварин проводять спеціальні бригади, розкладаючи вакцини у вигляді приманок у лісах.

Єдиний спосіб профілактики – це вакцинація тварин, яка здатна зупинити поширення небезпечного вірусу й захистити життя людей.

Раніше ми повідомляли, чоловік відсудив 13 тисяч доларів моральної шкоди для свого песика.

Як підготуватися до зустрічі з цуценням- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, на заводі "Інтерпайп" масово потруїли собак.