16 вересня відбулася важлива подія у Верховній Раді: Комітет з питань нацбезпеки та оборони одноголосно схвалив законопроєкт 11379-д, який обіцяє стати справжньою зміною для багатьох українців.

Що ж такого важливого у цьому законопроєкті? Він забороняє мобілізацію для тих, хто обмежено придатний до 25 років.

Це означає, що молоді люди в цьому віці, здоров'я яких не дозволяє їм служити, тепер будуть захищені від примусового призову. Більше того, ті, хто вже встиг потрапити до армії, але підходить під цю категорію, зможуть звільнитися, якщо цього захочуть.

Українська армія (ЗСУ)
Українська армія (ЗСУ)

За словами нардепа Олексія Гончаренка, це не просто невелика зміна, а справді важливий крок. Він зазначив, що законопроєкт тепер готується до остаточного голосування і що Комітет врахував усі необхідні поправки.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Цікаво, що Гончаренко також домігся виключення з тексту закону спірного формулювання про те, що "мобілізовані можуть бути звільнені". На його думку, це створювало б плутанину та ризик корупції, адже хтось міг би отримати можливість звільнитися, а хтось ні. Тепер, завдяки його зусиллям, закон став чистішим і справедливішим.

Гончаренко висловив подяку Комітету за швидку та якісну роботу над законопроєктом, і тепер усі чекають на остаточне голосування в Раді.

Нагадаємо, українцям готують жорсткі правила: просто так гроші вже не дадуть

Раніше ми писали про те, що "99% затриманих працівниками ТЦК - це...": у Раді розкрили подробиці масової "бусифікації"

Крім того, Знай.ua повідомляв, ТЦК виписують штрафи за відмову: можете отримати повістку