Варто одразу нагадати нашим читачам, що в Україні продовжується дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. У соціальних мережах активізувалися користувачі, які незадоволені так званою "бусифікацією". На цю ситуацію вирішив надати чітку відповідь народний депутат України Руслан Горбенко.

За словами Горбенка, 99% затриманих працівниками ТЦК – це військові, які пішли до СЗЧ.

Про це стало відомо завдяки заяві нардепа в ефірі одного з українських телеканалів.

Народний депутат Руслан Горбенко розповів про відповідальність військовослужбовців за самовільне залишення частини (СЗЧ).

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Зима буде без світла: тривожний прогноз Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

За його словами, 99% затриманих працівниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) – це військові, які самовільно залишили свої підрозділи.

ТЦК заштовхує чоловіка в бус. Фото: скріншот з відео
ТЦК заштовхує чоловіка в бус. Фото: скріншот з відео

Горбенко зазначив, що Верховна Рада нещодавно пом'якшила покарання за перше порушення СЗЧ. Тепер у такому разі достатньо сплатити штраф. Однак після цього військовослужбовець однаково повинен з'явитися до ТЦК.

"Якщо ви йдете вулицею у напрямку ТЦК - окей. А якщо не в напрямку ТЦК, а ви порушили закон - вас затримають і супроводжують у ТЦК", - пояснив нардеп.

Він також додав, що командири мають 10 днів на подання заяви до Державного бюро розслідувань про СЗЧ військовослужбовця. Після цього порушника оголошують у розшук.

Нагадаємо, отримають шанс на відстрочку: за ким із військовозобов'язаних не прийде ТЦК.

Раніше повідомлялося, хамелеон на колесах: BMW втілить у життя мрію мільйонів водіїв, у чому "фішка".

Також, чому правоохоронці заплющують очі на правопорушення співробітників ТЦК.