У зв'язку зі зниженням температури повітря та збільшенням споживання, можливе виникнення дефіциту електроенергії. Чи відключатимуть споживачів, щоб стабілізувати енергосистему, розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі "Суспільного".

Ризик дефіциту в енергосистемі зростає регулярно разом із зниженням температури повітря. Енергетики припускають, що українська генерація може не справлятися, але застосування графіків відключення поки що не планують, роблячи ставку на допомогу сусідніх країн.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

"Ми не плануємо погодинних відключень споживачів, а прогнозуємо, що справимося силами української генерації. Якщо її буде недостатньо, будемо дивитися і, можливо, попросимо аварійну допомогу в наших сусідів, щоби збалансувати енергосистему", - заявив глава "Укренерго".

Електроприлади. Фото: скрін youtube
Електроприлади. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Володимир Кудрицький закликав українців економити електроенергію, особливо в період, коли навантаження на енергосистему є максимальним. Пікові години припадають на ранок - з 9:00 до 11:00 і вечір - з 16:00 до 18:00.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям назвали регіони, де раніше за всіх почнуться відключення світла: "На жаль, доведеться".

Також наш портал інформував, як підготуватися до відключень світла: у YASNO проінструктували споживачів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, без підвищення на 15% не обійтися? Які будуть тарифи на світло, воду та газ в Україні вже з квітня 2024 року.