Поки в Україні дорожчають одні продукти, інші – дешевшають. Що здешевшає вгадати важко, тому інколи потрібно прислухатися до думки експертів.

Це стосується і свинини, яку закуповують для виробництва ковбас та м’ясних виробів. Асоціація свиноводів озвучує нові ціни свинини у живій вазі, пише Телеграф. На сьогодні, 1 кілограм свинини у живій вазі коштує приблизно 70 гривень за кілограм. Це дешевше на 5,5% ніж на минулому тижні.

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

Ситуація з вартістю зараз

Експерти пояснюють здешевіння свинини тим, що виробники знизили кількість виробництва перед святами. Тобто, ще ніхто до новорічних свят не готується. Така ситуація буде продовжуватися недовго, адже очікується відновлення цін на початку грудня. Хоча і цінова політика на початок наступного місяця ще не узгоджена.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Яка вартість буде перед святами

Уже з наступного тижня виробники почнуть активно закупляти свинину для переробки на ковбаси та інші м’ясні вироби до майбутніх новорічних свят.

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

Ріст попиту потягне за собою і ріст цін на свинину на звичайному ринку. Сьогодні вартість свинини різна і залежить від частини. За даними сайту Мінфін, кілограм грудинки можна купити в середньому за 180 гривень. За кілограм ошийка доведеться заплатити більше – 255 гривень. Після новорічних свят, ціни на свинину стабілізуються і знову повернуться на актуальний рівень. Тому актуально закуповуватися деякими продуктами на свята вже зараз.

Нагадаємо, портал Знай інформував, сирна тарілка обійдеться у цілий статок: як змінилися ціни на популярний молочний продуктС

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ціни на йогурти почали "кусатися": побачивши, ви розлюбите молочку

Також, наш портал інформував, виноград тепер може бути не по кишені, але придивіться до яблук: актуальні ціни на фрукти