Українцям стане складніше дозволити собі молочні продукти, оскільки цінники на неї зростатимуть. Це, зокрема, пов'язано з блокадою кордону через страйк польських перевізників. Про це заявила гендиректор Асоціації виробників молока Анна Лавренюк в ефірі телеканалу "Суспільне".

В Україні поступово відновлюються ферми та нарощуються надої. Очікується, що за підсумками 2023 року обсяги постачання промислового молока практично відновляться до рівнів до повномасштабного вторгнення. Відтак дефіциту молочних продуктів в Україні точно не буде.

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Втім, через низку факторів очікується зростання цін на молочку. За прогнозами цінники у магазинах можуть стати вищими на 3-10% залежно від виду продукції.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

"Однак через здорожчання собівартості виробництва молока-сировини, а як наслідок - готової молочної продукції, зокрема через польську транспортну блокаду, ціни на готову молочну продукцію до кінця року можуть піднятися на 3-10% залежно від продукту", – заявила Ганна Лавренюк.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сирна тарілка обійдеться в цілий стан: як змінилися ціни на популярний молочний продукт.

Також наш портал інформував, українці можуть залишитися без солі, цитрусових та риби: цінники на популярні продукти збільшаться вже найближчим часом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 100 гривень за кілограм: українців попередили про подорожчання цитрусових до Нового року.