В Україні помітно змінилась із осінньої на зимову погода та замела нашу країну снігом та хурделицями. Багато наших громадян потребує фінансової допомоги у опаленні, у тому числі у вигляді дров та вугілля.

У Пенсійному Фонді продовжують відповідати на популярні запитання українців. Цього разу переселенка поцікавилась питанням надання твердого палива.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

"Я зареєстрована як ВПО. Отримувала грошову допомогу від міжнародних організацій, заявку на виплату якої подавала через сервіс єДопомога. Чи потрібно мені надавати згоду на обробку персональних даних для отримання додаткової підтримки на придбання твердого палива?" - запитує вона.

Дрова. Фото скріншот з Youtube
Дрова. Фото скріншот з Youtube

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Фахівці ПФУ пояснили, що громадянам, які набули право на виплати житлової субсидії або пільги на придбання твердого пічного побутового палива та які раніше вже надавали згоду на збір, передачу та обробку своїх персональних даних та даних членів домогосподарства Міністерству соціальної політики України для виплати будь-якої іншої грошової допомоги від міжнародних організацій, повторно надавати таку згоду не потрібно.

Таким чином переселенка отримає допомогу від держави автоматично.

Відповідь Пенсійного фонду. Фото Facebook
Відповідь Пенсійного фонду. Фото Facebook

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, можна залишитися без субсидії у розпал холодів: українцям пояснили важливий нюанс

Раніше портал Знай інформував, до 16 тисяч гривень на тепло в будинках: хто з українців може оформити солідну субсидію

Також наш портал повідомляв, субсидії для українців у 2024 році: чи збільшать розмір допомоги