Вже у найближчий час українці можуть зіштовхнутися із суттєвим подорожчанням деяких популярних продуктів. Це пов'язано із блокуванням кордонів польських перевізників.

Про це сказав перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Тарас Висоцький в інтерв'ю "Уніан".

Цінники зокрема зростуть на сіль, що пов'язано із ускладненням логістики. Через окупацію Соледару, наша країна залишилась без власного виробництва цього важливого продукту. Після серйозного дефіциту солі у минулому році, в Україні організували поставки із закордону.

Підвищення цін буде стосуватися продуктів, які не виробляються в нашій країні.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Наприклад, цитрусових, бананів. Мова й про морепродукти, адже нас позбавили доступу до моря, щоби повноцінно їх виловлювати. Це не обов’язково щось "лакшері" — це навіть звичайний хек і інша заморожена риба", — зазначив Висоцький.

Через блокування полькими перевізниками, експорт здійснюється завдяки морським поставкам в Одесу.

З імортом все набагато складніше, адже українські компанії змушені сторювати маршрути в обзід Польщі, що значно збільшує вартість логістики.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ці витрати ляжуть в основу ціноутворення товарів, тож багато українців будуть змушені відмовитись від частини звичних покупок.

"А ми, українці, не будемо приховувати, за не є дуже заможними споживачами. Тому, якщо платити ще більше — це означатиме скоротити споживання", — додав чиновник.

Нагадаємо, до 100 гривень за кілограм: українців попередили про подорожчання цитрусових до Нового року.

Раніше повідомлялося, коштовні овочі: українцям розповіли, чи повториться торішній сценарій.

Також, головне - все переварити: українські супермаркети оновили ціни на молоко, кефір, йогурт та вершки.