В Україні піднялася хвиля обговорень навколо нового законопроекту, який пропонує регулювати сферу езотеричної освіти. Представлений членом партії "Слуга народу" Сергієм Гривком документ викликав безліч питань та дискусій серед депутатів.

Відповідний законопроект був розміщений на сайті Верховної Ради.

Законопроект спрямований на встановлення законодавства в галузі езотерики, позначення прав та обов'язків "езотеричних спеціалістів".

Карти таро, фото: вільне джерело
Карти таро, фото: вільне джерело

"Беручи до уваги активне поширення серед населення езотеричних знань та думок, зростання популярності користування езотеричними послугами, а також наявність у наукових колах прямих дискусій та обґрунтувань щодо доцільності застосування езотеричних вчень у життєдіяльності людини – езотерика фактично стала окремою сферою зайнятості у суспільстві, а також напрямком освіти", — каже Сергій Гривко.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

Він пропонує ввести термін "езотеричну освіту" та створити Реєстр наставників, де включені фахівці мають щороку сплачувати адміністративний збір.

Згідно із запропонованими змінами, "езотерикам" буде надано статус фізичної особи-підприємця або самозайнятої особи. Вони також матимуть право проводити тренінги, курси та видавати дипломи своїм учням.

Крім того, дозволяється створення спеціалізованих навчальних закладів з езотерики.

Замовляння на удачу, фото: Телеграм / Знахар. Народна мудрість
Замовляння на удачу, фото: Телеграм / Знахар. Народна мудрість

Гривко підкреслює, що поточне становище на ринку езотеричних послуг залишає безліч питань без відповіді і ставить під загрозу як діяльність "добропорядних езотериків", так і інтереси клієнтів, наражаючи їх на ризик стати жертвами шахраїв.

"У свою чергу, держава не отримує надходжень у вигляді податків і зборів від провадження суб'єктами відповідної підприємницької діяльності", — заявив Гривко.

Законопроект пропонує включити до езотеричних напрямків такі:

  • астрологія;
  • тарологія;
  • нумерологія;
  • рунологія;
  • екстрасенсорика;
  • знахарство;
  • цілітельство;
  • йога;
  • інші сфери духовних, енергетичних та фізичних практик.

Законопроект уже викликав живий інтерес та обговорення у Верховній Раді України, і його подальший розгляд заплановано у Комітеті з освіти, науки та інновацій.

Нагадаємо, в України "підсилять" мобілізацію: де шукатимуть чоловіків

Раніше ми писали про те, що в МОН готують масштабну реформу: до цього не всі будуть готові

Як повідомляв Знай.ua, нові виплати на дитину: батьки можуть одночасно отримати 25 тисяч гривень