Після 24 лютого 2022 року частина українців були змушені виїхати за кордон. Серед них й люди перед пенсійного віку.

До ПФУ звернулася українка із важливим запитанням. Її мати зараз за кордоном, але скоро вона має право вийти на заслужений відпочинок. Тому в дівчини виникло питання, як зберегти пенсійні виплати.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Пенсійний Фонд пояснив, як діяти у такій ситуації та куди звертатися для отримання виплат.

В який період звертатися

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

За призначенням пенсії можна звертатися у будь-який час після настання пенсійного віку. Якщо заява на призначення пенсії буде подана не пізніше трьох місяців з дня досягнення пенсійного віку, то пенсію буде призначено з дня, який вважається настанням пенсійного віку. Якщо ж звернення буде подано пізніше, то пенсію будуть назначати з дня звернення за нею.

Заяву на отримання пенсії не обов’язково подавати офлайн. Це можна зробити на порталі ПФУ.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Що потрібно для подання заяви

Для цього варто мати пристрій з Інтернетом, кваліфікований електронний підпис. Також для подання заявки варто підготувати скан-копії необхідних документів.

Перед відправлення заявки, перевірте уважно всі дані, а при необхідності відкорегуйте. Після того, як заявка буде оброблена, ви отримаєте інформацію про її статус та призначення пенсії.

Звернення до ПФУ. Фото: скрін Фейсбук
Звернення до ПФУ. Фото: скрін Фейсбук

Відповідь ПФУ. Фото: скрін Фейсбук
Відповідь ПФУ. Фото: скрін Фейсбук

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, від пенсіонерів відкупляться мізерними надбавками: додадуть аж 300-570 гривень

Раніше портал знай інформував, "Третій місяць без грошей": українцям перестали доставляти пенсії

Також наш портал повідомляв, пенсія буде, але понервувати доведеться добряче: в ПФУ застерегли українців