До Пенсійного фонду почали надходити скарги від пенсіонерів про сильні затримки з доставкою пенсій за місцем проживання. Про це свідчать коментарі на facebook-сторінці відомства.

До ПФУ звернулася пенсіонерка, яка заявила, що "Укрпошта" вже два місяці не приносить їй пенсію. З її слів, вона вже третій місяць змушена сидіти без грошей.

Пенсіонер. Фото: Youtube
Пенсіонер. Фото: Youtube

"Підкажіть, будь ласка, що робити, якщо Укрпошта вже 2 місяці не доставляє пенсію? Незабаром у мене розпочнеться третій місяць без грошей", - написала пенсіонерка.

Жінка додала, що раніше були затримки, але вони обмежувалися кількома днями. Тепер просто немає листоноші, які могли б доставити кошти пенсіонерці.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

"Листонош скоротили, а служба підтримки тільки "забалакує" вже 4 місяці. Бо раніше спізнювалися на 5 днів, коли був хоч один поштар, а потім зовсім перестали", - поскаржилася українка.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

У ПФУ відреагували на скаргу та уточнили дані пенсіонерки, втім, можливих термінів вирішення проблеми не назвали.

Доставка пенсій. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua
Доставка пенсій. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua

Варто зазначити, що українські пенсіонери мають право отримувати виплати двома способами – через "Укрпошту" та на банківську картку. Першим способом зазвичай користуються жителі віддалених населених пунктів, де немає можливості переводити в готівку кошти.

Раніше портал Знай повідомляв, не варто впадати в паніку: як відновити важливий для кожного пенсіонера документ.

Також наш портал інформував, перерахунок пільг та субсидій: до українців звернулися з важливим оголошенням.

Крім того, ми писали, майже 900 гривень надбавки можуть оформити пенсіонери вже у листопаді: список важливих документів.