Українські супермаркети досить активно підвищують ціни на оливки, зелений горошок та кукурудзу. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Оливки, зелений горошок і кукурудза не належать до продуктів першої необхідності, проте мають серйозний попит. У другій половині листопада ця продукція коштуватиме українцям відчутно дорожче, ніж минулого місяця.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Оливки

Оливки "Іберіка" зелені без кісточки в середньому продаються по 84,14 гривні за 300 грамів. Для порівняння, у жовтні середній цінник був на рівні 80,87 гривні. Ці ж оливки з кісточкою подорожчали з 77,71 до 80,80 гривні.

Чорні оливки без кісточки пропонуються в середньому по 90,61 гривні за 300 грамів, що більш ніж на 2 гривні дорожче, ніж минулого місяця.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін

Зелений горошок

Зелений горошок "Верес" у середньому обійдеться 55,06 гривні за 400-грамову баночку. Цей же продукт продавався у жовтні за 52,80 гривні. При цьому в мережі супермаркетів Novus спостерігається різкий обвал цін на горошок - 36,99 гривні за 410 грамів.

Ціни на зелений горошок. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелений горошок. Фото: скрін Мінфін

Кукурудза

Кукурудза "Верес" у середньому подорожчала з 52,94 до 56,06 гривні за 340 грамів. Середній цінник на цукрову кукурудзу зріс лише на 10 копійок – до 34,40 гривні за 420 грамів.

Ціни на кукурудзу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кукурудзу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, хліб, вершкове масло та яйця: українці будуть віддавати більше грошей за звичні продукти.

Також наш портал інформував, українців попередили про подорожчання найважливішого продукту: без нього на кухні не обійтися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці здригнулися від нових цін: вершкове масло, сир та кефір – практично розкіш.