У Пенсійному фонді розповіли, у яких випадках електронну заяву-розрахунок роботодавця щодо оплати лікарняних може бути відхилено. Важливо враховувати низку факторів, які можуть спричинити відмову у фінансуванні витрат на лікарняні листи.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Головного управління ПФУ в Донецькій області.

Однією з основних причин відхилення таких заяв є помилки, допущені під час заповнення електронної форми.

Помилки найчастіше пов'язані з ручним введенням даних відповідальними особами. Це стосується не лише реквізитів самих лікарняних листів, а й інформації про застрахованих осіб. Помилки в електронних заявах-розрахунках щодо паперових лікарняних листів можуть включати неточності даних, внесених вручну.

Чому відхилено заяву-розрахунок / фото: ПФУ
Чому відхилено заяву-розрахунок / фото: ПФУ

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Важливо відзначити, що скановані копії паперових листків непрацездатності обов'язково повинні додаватися до електронної заяви-розрахунку для підтвердження даних.

При виявленні помилок у заявах-розрахунках, які зазначені статусом "не прийнято", причина відхилення вказується в коментарі на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України в особистому кабінеті страхувальника.

Щоб уникнути затримок та забезпечити своєчасне отримання допомоги з тимчасової непрацездатності, необхідно уважно перевіряти всі реквізити та реєстраційні дані при поданні електронних заяв-розрахунків.

Нагадаємо, "Ощадбанк" попередив пенсіонерів, які одержують виплати на картку: що потрібно знати

Крім того, ми писали, спочатку "приписали" борг, а потім почали надзвонювати: українка розповіла про методи терору "Нафтогазу"