Минулої зими в Україні спостерігалося рекордне підвищення цін на овочі. Чи повториться цей сценарій цього року, розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі національного телемарафону.

Чиновник зазначив, що рекордні цінники на овочі минулого року і до середини цього були через окупацію частини Херсонської та Запорізької областей. При цьому фермери не встигли посадити овочі в інших регіонах і виник певний дефіцит.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Нині ситуація кардинально відрізняється від минулорічної. До вирощування овочів приєдналися фермери із центральних та західних регіонів України. Отже, обсягів продукції достатньо і рекордного стрибка цін не буде

Ціна на овочі. Фото: Youtube
Ціна на овочі. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Втім, вартість овочевої продукції не стоятиме на місці через витрати виробників на зберігання.

"Є певна споживча інфляція, пов’язана з тим, що зберігання коштує грошей. Зрозуміло, що трішки, на декілька відсотків вони будуть дорожчати, тому що є витрати на їхнє зберігання. Але таких рекордних ажіотажних цін не передбачається", - заявив Тарас Висоцький.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, свято живота скасовується: супермаркети засмутили новими цінами на сосиски та сардельки.

Також наш портал інформував, зимою курочки будуть нести "золоті" яєчка: чому з настанням холодів дорожчає популярний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бутербродний набір дорожчає: в Україні супермаркети оновили ціни на ковбасу, вершкове масло та твердий сир.