У зв'язку з похолоданням в Україні зростає споживання електроенергії та вже фіксується дефіцит в енергосистемі. "Укренерго" звернулося до споживачів з важливим оголошенням.

Енергетики заявили, що в енергосистемі фіксується дефіцит і надалі він може зрости. Щоб знизити ризик можливих відключень та полегшити роботу енергосистеми, українців просять більш економно витрачати ресурс.

Економія електроенергії. Фото: скрін youtube
Економія електроенергії. Фото: скрін youtube

"Закликаємо українців ощадливо споживати електроенергію протягом доби. Не вмикайте одночасно потужні електропристрої, вимикайте світло в порожніх приміщеннях, перенесіть прання на нічні години", - йдеться у повідомленні.

"Укренерго" зазначили, що дефіцит з'явився з кількох причин:

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще
  • збільшення споживання через похолодання;
  • підвищена аварійність блоків електростанцій;
  • недостатність обсягів імпорту електроенергії із ЄС.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Після російських атак частину енергоблоків ще відновлюють, а ті, що вже пройшли ремонт, не здатні нести таке ж навантаження, як до пошкодження. Енергетики шукають можливості покрити дефіцит і уникнути введення обмежень для споживачів.

Дефіцит у енергосистемі. Фото: скрін facebook.com/npcukrenergo
Дефіцит у енергосистемі. Фото: скрін facebook.com/npcukrenergo

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перевірка лічильників під час війни: енергетики поставили крапку в популярному питанні.

Також наш портал інформував, блекаута зможемо уникнути? В Україні заявили про потужний захист електромереж від атак дронів та ракет.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не пустили контролера - купуйте генератор: за що українцям відключатимуть електроенергію