Субсидію надають певній категорії громадян, які потребують допомоги з оплатою комунальних послуг. Виплати призначаються індивідуально, за єдиною формулою, і залежать від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Українці поцікавилися у ПФУ чи буде призначена субсидія, якщо було продано будинок у Запоріжжі та придбано житло у Броварах.

В Пенсійному фонді України розповіли, що отримати субсидію після продажу житла можливо.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах
Показати ще

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Фахівці пояснили, що у такому випадку субсидію можуть призначити, але за однієї умови.

"Житлову субсидію можуть призначити за умови документального підтвердження, що нове житло було придбане протягом шести місяців після продажу іншої квартири (будинку), і це єдине житлове приміщення у власності особи", – йдеться у повідомленні.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Спеціалісти Пенсіййного Фонду додали, що при цьому доходи від такого продажу не враховуються у сукупний дохід домогосподарства (п. 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українці витрачатимуть менше нервів на оформлення субсидії: покращення вже не за горами

Раніше портал Знай інформував, українці знайшли спосіб не платити величезну комісію "Нафтогазу"

Також наш портал повідомляв, економія до 20% на комуналці: українцям підказали як можна зменшити витрати