Процес оформлення субсидій регулярно допрацьовують та покращують. Ще один етап нововведень вже не за горами. Що зміниться для українців, пояснили у пресслужбі Міністерства соціальної політики України.

Оформлення субсидій забиратиме в українців менше часу та нервів, оскільки процес подання заявки буде знову спрощений. Новий сервіс запрацює на порталі "Дія" вже незабаром.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Передбачається, що новий механізм буде гнучкішим і дозволить українцям оформлювати допомогу, надаючи мінімальну інформацію. Інші деталі стануть турботою держави.

"Створення більш гнучкого механізму отримання соціальної підтримки та послуг передбачає, що збір всієї інформації, необхідної для призначення субсидії, тепер буде завданням держави, а не громадян", - заявили в Мінсоцполітики.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Як оформити субсидію через "Дію":

  • зареєструйтесь або авторизуйтесь на порталі за допомогою електронного підпису або BankID;
  • у меню "Послуги" вибрати "Заяву на субсидію";
  • перевірити коректність даних у профілі користувача, за потреби оновити їх;
  • вказати необхідну інформацію для призначення субсидії;
  • завантажити копії документів, необхідних для оформлення допомоги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перерахунок пільг та субсидій: до українців звернулися з важливим оголошенням.

Також наш портал інформував, будете без лікарняних: у ПФУ розповіли про 3 основні помилки та як їх виправити.

Крім того, ми писали, майже 900 гривень надбавки можуть оформити пенсіонери вже в листопаді: список важливих документів.