Чай, кава та сік - популярні напої серед українців. Саме з чашки ароматної кави або чаю починається ранок та супроводжуються дружні бесіди.

В порівнянні з жовтнем, вартість напоїв змінилася. Тому, потрібно знати, де можна купити найдешевше.

Вартість кави

За даними Мінфіну, стандартна кава Nesafe Gold у пакетику 210 грамів буде коштувати найдешевше в Ашані 359, 90 гривень. В Метро, така ж кава буде вартувати 384,37 гривні. В Мегамаркеті доведеться викласти аж 379,9 гривні. Середня ціна на таку упаковку кави буде 374 гривні.

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

За каву такої марки, але меншої ваги, в середньому доведеться заплатити 184,80 гривень. Варто зазначити, що ще декілька місяців тому така ж кава була на декілька десятків гривень дешевшою. Мелена кава також дорожчає досить стрімко, адже експерти прогнозували підвищення цієї осені аж на 40%.

Вартість соку

Вартість соку також зросла і залежить вона від марки й магазину. Сік Rich яблучний 1 літр, в середньому коштує 62,9 гривні. А от Сік Наш Сік мультивітамін з м'якоттю 950 мл буде коштувати у середньому 36,9.

Ціни на сік. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сік. Фото: скрін Мінфін

В Ашані літр яблучного соку можна придбати за 56,9 гривні, а мультивітамін – за 36,9.

Вартість чаю

З цінами на чай трохи спокійніше, адже якщо вони і підіймаються, то не так стрімко. За даними сайту zakaz.ua, чай Ahmad Tea London 100 г в Сільпо буде коштувати 95,99 гривень. в АТБ його можна купити трохи дешевше – за 69.9 гривень. В Ашані такий чай пропонують придбати за 61,9 гривень.

Нагадаємо, портал Знай, інформував Ідеальний час заповнити морозилку: в Україні несподівано падають ціни на сало і свинину

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Українців попередили про подорожчання важливого продукту: без нього на кухні не обійтися

Також, наш портал інформував, Рагу буде без м'яса? В Україні різко зросли ціни на картоплю, цибулю та капусту