Українців попередили про підвищення цін на один із важливих продуктів - олію. Про це йдеться у повідомленні ТОВ "Укролія" на офіційній сторінці у соціальній мережі facebook.

Сезон 2023 став вражаючим у виробництві соняшникової олії. Усього було вироблено понад 11,52 мільйона тонн продукції, що є рекордним показником.

Соняшникова олія. Фото: скрін youtube
Соняшникова олія. Фото: скрін youtube

Втім, незважаючи на рекордні показники, у майбутньому вартість олії зростатиме. Згідно з прогнозами, ціни можуть досягти піку приблизно наприкінці січня.

Ціни на олію, фото: Знай.ua
Ціни на олію, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Прогнозується, що вартість соняшникової олії буде зростати і досягне свого піка наприкінці січня або на початку лютого. Тому фермери і виробники соняшникової олії можуть очікувати підвищення доходів від продажу своєї продукції", - йдеться у повідомленні.

Соняшникова олія. Фото: скрін facebook.com/UKROLIYA
Соняшникова олія. Фото: скрін facebook.com/UKROLIYA

До речі, за даними порталу "Мінфін", соняшникова олія "Олейна" рафінована зараз у середньому коштує 59,97 гривні за 850 мл. У жовтні цей продукт був дешевшим - 54,77 гривні. В той самий час стала доступнішою соняшникова олія "Щедрий Дар". Середній цінник знизився із 59,03 до 55,45 гривні за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна запасатися: супермаркети знизили ціни на консерви, крупи та макарони.

Також наш портал інформував, корови погано намагалися: в Україні супермаркети оновили цінники на молоко, сметану та вершкове масло.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці здригнулися від нових цін: вершкове масло, сир та кефір – практично розкіш.