В Україні фіксується зниження цін на деякі популярні овочі. Так, буряк у другій половині листопада коштує в середньому на 20% дешевше, ніж торік. Також радують цінники на часник та моркву. Про це свідчать дані моніторингу проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Українські фермери готові відвантажувати буряки в середньому по 5-8 гривень за кілограм, що в середньому на 19% дешевше, ніж тижнем раніше. Виробники зазначають, що низькі темпи збуту буряків у роздробі призвели до зниження обсягів закупівель оптовими компаніями.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Середні відпускні цінники на столові буряки вже в середньому на 20% нижчі, ніж за аналогічний період 2022 року. Фахівці вважають, що поки що немає передумов для зміни ситуації на ринку.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Водночас у супермаркетах у оптимістичний бік змінилися цінники на часник, а морква пропонується за мінімальною ціною.

Так, середня вартість часнику знизилася з 137,96 до 128,28 гривні за кілограм. Знайти продукт у супермаркетах можна за ціною від 118,00 до 143,90 гривні за кіло в залежності від торговельної мережі.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін
Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Середній цінник на моркву становить 8,55 гривні за кілограм, що всього на 5 копійок дорожче, ніж було минулого місяця. Вартість овочів варіюється від 7,50 до 10,90 гривні за кіло в залежності від супермаркету.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці будуть ситими, а гаманці порожніми: зима принесе нове подорожчання.

Також наш портал інформував, борщу багато не буває: супермаркети порадували цінниками на деякі продукти для страви.

Крім того, ми писали, не тільки свинина стала "золотою": українцям показали свіжі ціни на курятину та яловичину в листопаді.