З настанням зими в Україні очікується новий стрибок цін на продукти харчування. За прогнозами зміниться вартість м'яса, ковбаси, фруктів, овочів та іншої продукції. Про це розповіла керівник відділу маркетингу оптового ринку "Шувар" Тетяна Попович у коментарі OBOZ.UA.

Подорожчання продуктів взимку матиме сезонний характер, тому українцям не варто панікувати та змітати все з полиць магазинів. Зростання цін відбуватиметься традиційно з наближенням Різдва та Нового року.

Овочі в супермаркеті. Фото: скрін youtube
Овочі в супермаркеті. Фото: скрін youtube

За словами Тетяни Попович, насамперед дорожчими стануть ковбасні вироби, м'ясо та овочі українського виробництва. Попередні прогнози показують, що картопля може додати у ціні приблизно 5-8%. Така ж доля чекає на буряки.

Супермаркет, каса: фото Знай.ua
Супермаркет, каса: фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Зростання цін на фрукти буде відчутнішим для гаманців українців. Так, вітчизняні яблука та груші у грудні можуть стати дорожчими на 10-12%, а банани - на 10%. Традиційно у новорічні свята зростає попит на цитрусові фрукти, зокрема мандарини. На думку експерта, вартість цієї продукції зросте відразу на 15-18%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна на вечерю приготувати та сусідів нагодувати: у супермаркетах рекордно знизилися ціни на рибу.

Також наш портал інформував, бутербродний набір дорожчає: в Україні супермаркети оновили ціни на ковбасу, вершкове масло та твердий сир.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сезон консервів та консервації у супермаркетах: скільки доведеться віддати за кабачкову ікру, шпроти та огірки у листопаді.