Українці можуть оновити запаси найнеобхідніших продуктів із меншим ударом по гаманцю. Супермаркети знизили ціни на крупи, макарони та консерви. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні триває повномасштабна війна і кожен українець має вдома запаси найнеобхідніших продуктів на "будь-який випадок". Зазвичай це їжа, яка може довго зберігатись і не потребує особливих умов для приготування, наприклад, консерви, крупи та макарони. Цінники на цю продукцію стали трохи доступнішими.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Середня вартість гречаної крупи знизилася з 35,12 до 29,65 гривні за кілограм. Продукт можна знайти за ціною від 27,50 до 32,29 грн за кіло в залежності від супермаркету.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Також дещо дешевшими стали консерви. Наприклад, натуральні сардини обійдуться в середньому в 60,34 гривні за 230 грамів. Для порівняння у жовтні цінник на продукт сягав 62,65 гривні.

Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін

Найменш динамічно змінюються ціни на макаронні вироби. Середня вартість макаронів пір'я знизилася лише на кілька копійок - з 27,54 до 27,45 гривні за кіло. У супермаркетах продукт можна купити як за 24,40 гривні, так і за 35,90 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці здригнулися від нових цін: вершкове масло, сир та кефір – практично розкіш.

Також наш портал інформував, корови погано старалися: в Україні супермаркети оновили цінники на молоко, сметану та вершкове масло.

Крім того, ми писали, сезон цитрусових: супермаркети знизили ціни на мандарини та апельсини.