Повномасштабне вторгнення не стало на заваді виплатам пенсій та заробітних плат для державних службовців. Окрім цього, Україна проводить систематичні індексації, що дозволяє хоч трохи підвищити виплати для пенсіонерів.

В наступному році уряд планує підвищити пенсії деяким пенсіонерам в три "хвилі" індексацій. Підвищення виплат буде поступовим і з кожним етапом будуть перераховувати пенсіонерам з різних категорій.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Перша індексація

Вже 1 січня буде перерахунок пенсій, який стосуватиметься мінімальної та максимальної пенсії в Україні. Виплати залежать від прожиткового мінімуму. Він буде підвищений з 2093 гривні до 2361 гривні для осіб, які втратили працездатність. Йдеться про 65-річних пенсіонерів, які заробили повний страховий стаж, але отримують мінімальну пенсію. Для чоловіків такий страховий стаж має становити 35 років, а для жінок-пенсіонерів – 30. Ця виплата буде розраховуватися виходячи з мінімальної заробітної плати, яку планують підвищити вже з початку наступного року. Тоді планують встановити виплати у розмірі 2840 гривень.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Друга індексація

Друга хвиля буде проводитися у березні наступного року. Підвищення виплат буде стосуватися отримувачів, які підпадають під дію планової індексації пенсій.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Третя індексація

А остання третя хвиля буде проводитися у липні. І знову вона буде стосуватися 65-річних пенсіонерів, які мають достатньо страхового стажу і отриммують мінімальні виплати. Починаючи з липня сума виплат буде становити 3200 гривень на місяць.

Нагадаємо, портал Знай інформував, на субсидії чекають кардинальні зміни: фінансування та нормативи

Раніше на порталі Знай повідомлялося, можете доотримати гроші: українцям пояснили важливу процедуру

Також, наш портал інформував, соціальна допомога і субсидія: в ПФУ пояснили українцям важливий нюанс про отримання виплат