З настанням опалювального сезону, в українців виникає чимало запитань про призначення субсидії.

Ця виплата дає можливість українцям зекономити гроші на оплаті часом непідйомних платіжок по комуналці. Отримані кошти, українці мають витрати саме на комунальні платежі, адже в інакшому випадку це рахується як свідоме нецільове використання коштів. Тому, потрібно знати багато нюансів, які обов'язково враховуються при оформленні субсидії.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

На офіційній сторінці Пенсійного фонду в Фейсбук, до фахівців органу звернувся схвильований українець. За словами чоловіка, він отримує соціальну допомогу для малозабезпеченої родини. Його цікавить чи можна оформити та отримувати субсидію на оплату комунальних послуг.

"Чи можна оформити субсидію, отримувачу соціальної допомоги для малозабезпечених сімей?" цікавиться коментатор

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

На цей коментар звернули увагу й фахівці ПФУ. Відповідно до чинного законодавства України, громадянин, який є отримувачем такої соціальної допомоги не має права на оформлення субсидії.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Тобто, якщо хтось з родини є отримувачем соціальної допомоги по малозабезпеченості, то органи ПФУ відмовлять в призначенні допомоги в вигляді субсидії.

Звернення до ПФУ. Фото: скрін
Звернення до ПФУ. Фото: скрін

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українці ризикують втратити субсидію на найхолодніші зимові місяці: хто у "чорному списку"

Раніше портал Знай інформував, українцям дають 50% знижки на оплату комуналки: кому належить пільга

Також наш портал повідомляв, якщо виникли сумніви щодо справності електролічильника: українцям підказали, що робити