Призначення житлової субсидії важливе питання, яке хвилює багатьох українців. Допомога від держави надається громадянам, які найбільше цього потребують.

У Міністерстві соціальної політики України оприлюднили новий проєкт, в якому хочуть внести значні зміни в форматі виплат. Основний акцент планують зробити на джерелах фінансування субсидії та змінити розрахунок нормативів для призначення субсидії.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Зміни в нормативах

В Мінсоцполітики запропонували ввести соціальну норму використання твердого палива. Зараз вимірювання проводиться на вагу, але в майбутньому хочуть зважати саме на теплоємність палива. Окрім цього було винесено ідею, що фінансувати купівлю дров та вугілля потрібно по-різному. Це допоможе ефективно використовувати державні кошти. Важливо, що зміни, запропоновані в проєкті, не містять інформації про ймовірні нововведення для українців, які користуються природним газом.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Відповідно до пояснювальної записки проєкту постанови, нині мінімальні норми твердого палива становлять:

  • 1) для надання пільг — 1 тонна твердого палива, яке використовується для обігріву житла;
  • 2) для надання житлових субсидій — 2 тонни відповідно на домогосподарство на рік.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Фінансування по-новому

В проєкті запропонували фінансувати субсидії не лише коштами, виділених з бюджету, а й за рахунок інших коштів, які набуті законним шляхом. Йдеться про гроші, які використовуються за згодою урядів іноземних держав, міжнародних організацій або фондів.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, аферисти почали розсилати листи від імені "Укренерго": як розпізнати обман

Раніше портал Знай інформував, українці можуть частково відшкодувати вартість навчання: хто має шанс заощадити

Також наш портал повідомляв, соціальна допомога і субсидія: в ПФУ пояснили українцям важливий нюанс про отримання виплат