Аферисти обманюють українців, незважаючи на війну та тяжке становище в країні. Це їм анітрохи не заважає. На цей раз вони створили схему, в якій діють від імені "Укренерго".

Про це попередили на сторінці компанії у Facebook. Шахраї почали розсилати листи з різних адрес. Вони містять віруси. В "Укренерго" також надали зразок, як виглядають ці листи.

Укренерго попередило про шахраїв, скріншот
Укренерго попередило про шахраїв, скріншот

Листи здебільшого розсилають підрядникам та контрагентам компанії, але простим українцям теж слід знати про запобіжні заходи. Будь-які підозрілі листи слід видаляти, навіть не відкриваючи. В "Укренерго" описали всі ознаки фальсифікації:

  • Лист надіслано не з офіційної адреси (у працівників компанії один домен - @ua.energy)
  • ДП "Укренерго" не існує (є тільки НЕК "Укренерго")
  • Сумнівний та фейковий відправник (як у разі цього листа - бухгалтер Олена Віталіївна. Справжні працівники не листуються без зазначення повних даних відправника і, тим більше, російською мовою).

"НЕК "Укренерго" вже звернулось до правоохоронних органів з прохання знайти шахраїв, які неправомірно використовують дані нашої компанії. Просимо уважно перевіряти всі адреси, з яких надходять листи нібито від НЕК "Укренерго", - додали в компанії.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Пост "Укренерго", скріншот
Пост "Укренерго", скріншот

Нагадаємо, українці ризикують втратити субсидію на найхолодніші зимові місяці: хто в "чорному списку"

Раніше ми писали про те, що ПриватБанк розширив можливості мобільного банкінгу: чим потішить "Приват24"

Як повідомляв Знай.ua, вставив карту - залишився без грошей: клієнта ПриватБанку "обібрав" банкомат "Ощада"