Після того, як запровадять безготівковий розрахунок за проїзд, у всьому громадському транспорті Львова, він подорожчає.

Це стосуватиметься маршрутного таксі, трамваїв та тролейбусів. Про це повідомив Олег Забирало – керівник департаменту мобільності та вуличної інфраструктури, під час засідання міської ради.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Чиновник повідомив, що вже з 11 грудня у всьому громадському транспорті Львова можна буде оплатити проїзд безконтактно. До того ж вже з 15 листопада, кожен мешканець Львова може придбати картку транспорту "Леокарт".

Разом з цим, міська рада має затвердити нові тарифи на проїзд, щоб зробити користування новою системою "ЛеоКарт" дешевше. Так, згодом будуть вводитись такі тарифи (попередні ціни):

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще
  • Оплата карткою "Леокарт" - 13 гривень за одну поїздку;

  • Безконтактна оплата за допомогою банківської карти – 15 гривень за проїзд;

  • Готівкою буде виходити найдорожче – пасажирам доведеться "викласти" 20 гривень за одну поїздку.

Громадський транспорт, скріншот: YouTube
Громадський транспорт, скріншот: YouTube

Такі цифри, за словами чиновника, є орієнтовними, а точними розрахунками наразі займається виконавчий комітет. Конкретні тарифи будуть розраховані орієнтовно до 11 грудня цього року. Пізніше, тарифи на оплату готівкою у водія будуть зростати ще, для стимулювання переходу на безготівкову оплату.

У Львові ще в червні тестували оплату безготівковим способом. Тоді такий вид оплати був введений в 20% транспорту. Тепер же всім львів'янам доведеться перейти на безготівкову оплату, щоб не переплачувати.

Нагадаємо, портал Знай інформував, газом не користуються понад рік, а платити потрібно: українцям пояснили важливу деталь

Раніше на порталі Знай повідомлялося, вигадують діагнози заради "потрійних" виплат: корупційні схеми процвітають в українських пологових

Також, наш портал інформував, маршрутка стає розкішшю: перевізники вирішили різко підняти тарифи на проїзд