Питання плати за розподіл газу викликає багато питань в українців. Навіть серед тих, хто не користується газом вже рік.

Платіжки надходять в будь-якому випадку і громадяни все частіше ставлять питання чи потрібно платити, коли в квартирі ніхто не мешкає і не користується газом вже понад рік. На офіційній сторінці Вінницької філії "Газмережі" пояснили, чому так відбувається.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

По-перше, якщо ви не користуєтеся газом, але приєднані до мережі, то газовики все одно забезпечують справність газопроводів та потрібний тиск газу. По-друге, ви завжди можете почати користуватися газом знову. Для цього достатньо лише відкрити вентиль.

Важливі нюанси:

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

1) Кількість спожитого газу в цьому календарному році, впливає на суму за розподіл в наступному році. Тобто, розмір плвтіжки за транспортування природного палива зараз не впливає на теперішню вартість послуг.

2) Якщо в минулому році ви не користувалися газом і підключені до системи, то сума в платіжках буде мінімальною. Розмір плати за доставку газу встановлено НКРЕКП в залежності від кількості та типу газових приладів.

Газова плита, скріншот
Газова плита, скріншот

3) Якщо ви не використовуєте природний газ та не плануєте ним користуватися, то можна звернутися до облгазу з заявою про від'єднання від газорозподільчих мереж. В такому разі платіжки за розподіл газу надходити не будуть.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, перевірте лічильники: комунальники дали українцям час до 30 листопада

Раніше портал Знай інформував, не потрібно брати кредит на комуналку: у "Нафтогазі" поділилися секретом, як отримати знижку

Також наш портал повідомляв, чи вплине шмат города на субсидію: українцям пояснили важливе питання