Перевізники підвищили тарифи на проїзд у громадському транспорті. Українцям доведеться платити на 20–40% більше. Про це повідомляє інформаційний портал ZaxidNet.

Підвищення цін на проїзд стосується мешканців Львівщини. Місцеві перевізники, які обслуговують приміські та міжміські автобуси, підняли тарифи в межах 20-40%. Зокрема, це стосується Пустомитівського та Городоцького напрямків.

Українці в громадському транспорті, фото: Знай.ua
Українці в громадському транспорті, фото: Знай.ua

Голова "Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників" Іван Велійка зазначив, що рішення про підвищення тарифів було ухвалено ще на початку осені. Перевізники поетапно піднімали розцінки самостійно вирішуючи на скільки. Зазначається, що на подорожчання проїзду зокрема підштовхнуло підвищення цін на паливо.

Громадський транспорт, кадр з відео
Громадський транспорт, кадр з відео

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

При цьому з огляду на збільшення витрат перевізників ціни на проїзд мали піднятися більш ніж на 100%, а не 40%. Втім, щоб не шокувати українців, було ухвалено рішення про більш стримане підвищення тарифів.

"Щоб не збурювати громадську думку, була попередня узгоджена позиція, що підприємства піднімають ціну від 15 до 25% – кому як виходить. Підняття на 40% – це, напевно, одиничні випадки", - заявив Іван Велійка.

Раніше портал Знай повідомляв, безкоштовний проїзд у громадському транспорті: хто має право не платити.

Також наш портал інформував, натяк перед підвищенням? Українцям назвали реальну собівартість проїзду автобусами та тролейбусами.

Крім того, ми писали, у Львові водій автобуса нахабно зачинив двері перед воїном ЗСУ без ноги: "Я не чекатиму.