Українцям можуть частенько вимикати світло, але не завжди через аварійні ситуації внаслідок обстрілів росіян. З короткочасним знеструмленням стикався кожен. Енергетики розповіли, чому це відбувається та чи впливає на роботу електроприладів.

Так, у споживачів бувають короткочасні відключення світла через оперативне перемикання на іншу лінію для зміни схеми електропостачання.

Робота без світла. Фото: скрін youtube
Робота без світла. Фото: скрін youtube

Про це розповіли на сторінці компанії "Прикарпаттяобленерго" у Facebook.

"Відчутними знеструмлення стають тоді, коли перемикання відбуваються на класах напруги 110-35-10-6 кВ, бо як правило, від таких підстанції живляться цілі райони. Враховуючи специфіку розподілу електричної енергії в області, провести таке перемикання без знеструмлення клієнтів неможливо", - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Пост "Прикарпаттяобленерго", скріншот
Пост "Прикарпаттяобленерго", скріншот

Втім, такі знеструмлення не зазнають жодної шкоди побутовій техніці, але за умови, що ці прилади в будинку встановлені згідно з правилами облаштування електроустановок. Також прилади мають бути без дефектів та поломок.

"Сучасне електрообладнання розраховане на короткочасні знеструмлення", - додали в компанії.

Пост "Прикарпаттяобленерго", скріншот
Пост "Прикарпаттяобленерго", скріншот

Нагадаємо, у "Yasno" вказали на важливий нюанс у питанні оплати електроенергії: "Протягом 3-5 днів"

Раніше ми писали про те, що "Як гроші здерти - перші дзвонять": українка добу просиділа без світла через недбалість працівників ДТЕК

Як повідомляв Знай.ua, "Грітися з розумом": газовики попередили про велику небезпеку