Скандальна Ірина Фаріон нещодавно викликала чергову бурю негативних емоцій у суспільства, висловившись про військових, які говорять російською мовою. Вона однією фразою знецінила бійців, зокрема з "Азова", публічно назвавши їх "кацапами" в інтерв'ю Яніні Соколовій для "5 каналу".

Екскомандир полку "Азов" Максим Зорін вже відреагував на слова Фаріон і прямим текстом послав її куди подалі. Окрім того, заступник голови Комітету Ради з питань нацбезпеки, нардеп Єгор Чернєв закликав СБУ звернути увагу на Фаріон та її скандальні висловлювання.

Ірина Фаріон, скріншот: Twitter
Ірина Фаріон, скріншот: Twitter

Однак пані Фаріон ніяк не може заспокоїтись. У Instagram вона вилила чергову порцію бруду на бійців та заявила, що воювати – це не заслуга, а обов'язок перед країною. Тих, хто уникає служби, треба карати, написала Фаріон.

Окрім того, жінка вважає, що у військових немає "індульгенції на зневагу до державної української мови", а людей, які не розмовляють українською, нібито "зневажають і гидують".

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Говорити в українському війську московською мовою - це постійно створювати небезпеку для побратимів, які цілком слушно кожного москворотого мають сприймати за ворога. Бо для пуйла українська мова небезпечніша за українську зброю. Виправдувати москворотих у війську - віддаляти нашу перемогу або ще гірше - воювати за єврорашу", - написала Фаріон.

Також Фаріон додала: "Вчіть мову, коли є мозок. Або до пуйла марш. Там всі москвороті. Є ще, правда, батальйони Сібірь".

Пост Ірини Фаріон, скріншот
Пост Ірини Фаріон, скріншот

Нагадаємо, "Не можу назвати їх українцями": Ірина Фаріон наїхала на військових полку "Азов" через мову

Раніше ми писали про те, що "Заслуговують на утилізації": Фаріон пропонує відправити до штрафбатів російськомовних українців

Як повідомляв Знай.ua, Ірина Фаріон назвала деяких українців "біосусором": "Взагалі не людина. Істота"