На початку листопада в Україні стрімко зростають ціни на м'ясо та сало. Економісти прогнозують, що ця тенденція продовжиться, і подальше зростання цін є неминучим.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
На аналітичному сайті Мінфін порівняємо, як з жовтня змінились ціни на різні види м'яса.
Порівняно з жовтнем вартість свинини у супермаркетах змінилася так:
- Грудинка – подешевшала з 178,79 грн/кг до 176,60 грн/кг,
- Лопатка – подешевшала з 186,49 грн/кг до 182,86 грн/кг,
- Ошийок – подорожчав з 252,95 грн./кг до 256,34 грн./кг,
- Підчеревина – подорожчала із 180,88 грн./кг до 187,48 грн./кг,
- Ребра – подорожчали з 182,74 грн/кг до 187,20 грн/кг,
- Шашлик – подешевшав із 215,18 грн./кг до 214,82 грн./кг
Найдешевше свинину можна купити в Auchan та Varus.
Яловичий гуляш за місяць підріс у ціні з 246,09 до 249,20, а яловичі ребра навпаки трохи скинули у ціні - з 158,47 грн стали коштувати 155,54 грн/кг.
Цінник на домашнє сало підвищився на 5 гривень – з 254,00 грн/кг до 259 грн/кг, а солоне сало подешевшало майже на 10 гривень – з 274,48 грн/кг до 264,44 грн/кг.
Раніше портал Знай повідомляв, українцям обіцяють цінові покращення: що може сильно подешевшати вже у першій половині 2024 року.
Також наш портал інформував, українців готують до сильного подорожчання яєць: коли ціни досягнуть максимуму.
Крім того, ми писали, джерело життєвих сил дешевшає: українські супермаркети оновили ціни на гречку, макарони та рис.