Українські супермаркети переписали цінники на популярні консерви – зелений горошок та кукурудзу. Це невід'ємні інгредієнти олів'є, а отже, потрібно запасатися перед майбутніми святами. Які ціни на продукти, показують дані моніторингу порталу "Мінфін".

Зелений горошок та кукурудза обійдуться українцям помітно дорожче, ніж 2022 року. Причиною цього є інфляція, яка хоч і зменшилася, але продовжує тягнути ціни вгору.

Супермаркет, каса: фото Знай.ua
Супермаркет, каса: фото Знай.ua

Зелений горошок

Зелений горошок торгової марки "Верес" можна купити за 50,80 гривні. Вартість продуктів коливається в межах 42,99-56,70 гривні залежно від супермаркету.

Для порівняння, ця ж 400-грамова баночка у жовтні коштувала 52,80 гривні. У листопаді 2022 року середній цінник на цей горошок становив 37,66 гривні.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Ціни на зелений горошок. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелений горошок. Фото: скрін Мінфін

Кукурудза

Середній цінник на кукурудзу "Верес" знизився з 52,94 до 50,20 гривні за 340-грамову баночку. У супермаркетах ціни варіюються від 42,99 до 55,70 грн. Роком раніше цю кукурудзу можна було купити за 41,02 гривні за баночку.

Водночас кукурудза цукрова у листопаді стала дорожчою – 34,67 гривні за 420 грамів. У жовтні цінник був на рівні 34,30 гривні.

Ціни на кукурудзу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кукурудзу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ні бутербродів зі шпротами, ні оселедця під шубою: в Україні дорожчає популярна риба.

Також наш портал інформував, в Україні рекордно подорожчала картопля: ціни на моркву та буряки поки що обнадіюють.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, м'ясо залишиться у мріях: супермаркети знову підняли ціни на яловичину, бекон та сало.