Вартість ритуальних послуг у середньому подорожчала на 80%. Зокрема, зросли тарифи на копання могил. Про це повідомляє інформаційний портал "Перший Житомирський".

Українці живуть у дуже складний час, коли дорожчають практично всі товари та послуги. Дійшла черга до ритуальних послуг. Втім, рішення про підвищення тарифів ухвалили поки що лише у Житомирі. Залежно від виду копання ям розцінки злетіли від 65% до 100%.

Ритуальні послуги, скріншот: YouTube
Ритуальні послуги, скріншот: YouTube

Як змінюються тарифи на послуги

Ручне копання у літній період раніше коштувало 1260,64 гривні, а тепер коштуватиме 2088,1 гривні. Механічне копання подорожчало більш відчутно – з 685,5 до 1374,4 гривні.

На зимовий період ціни більш страшні. Ручне копання коштуватиме 3560,4 грн замість 2213,90 грн. Механічне 1510,4 гривні замість 872,38 гривні.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Кладовище. Фото: скрін youtube
Кладовище. Фото: скрін youtube

Наголошується, що тарифи на ритуальні послуги у місті не переглядали з 2019 року. У тарифі було закладено мінімальну зарплату, розмір якої збільшувався з 2019 року, але у вартості послуг це не відображалося. Отже, такий непопулярний крок, як підвищення тарифів, став вимушеним заходом.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні може бути ще один день пам'яті: у Раді зареєстрували законопроєкт.

Також наш портал інформував, чи можна продавати речі померлого родича і як швидко потрібно їх позбутися: думка церкви, езотериків і психологів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи потрібно цілувати небіжчика в труні: думка церкви та медиків, витоки такої традиції.