В Україні хочуть запровадити нові стандарти освіти для школярів 10-12 класів. Зробити це планують до 2027 року.

В планах Міністерства освіти запустити пілотний проєкт профільної освіти в частині шкіл вже з 2025 року. Деталі проєкту опублікували у відомстві.

Школа. Фото: youtube
Школа. Фото: youtube

Метою цього проєкту є те, що діти самі зможуть обирати профіль та деякі предмети для подальшого вивчення, як в європейських школах.

За даними відомства планують запровадити базовий навчальний курс, який чітко визначає кількість годин для вільного вибору курсів та предметів. Для учнів різних класів кількість годин класного та позакласного вивчення буде відрізнятися.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

1) Для учнів 10 класу: за обраним профілем - від 105 до 210 годин, а поза ним 35-140 годин.

2) Для школярів 11 та 12 класів, пропонують наступну кількість годин: за обраним профілем - від 385 до 595 годин, а поза профілем діти займатимуться від 70 до 280 годин.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

Години на вивчення всіх предметів будуть розподілятися за роками/циклами, а сам процес навчання побудований за принципом модуля.

Всього дітям запропонують 9 профілів для поглибленого навчання. Це дозволить дітям вивчати поглиблено бажані предмети, які в подальшому їх знадобляться для вступу в омріяний ВУЗ.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, дистанційне навчання під час війни: батькам школярів дозволять працювати віддалено

Раніше портал Знай інформував, зимові канікули в українських школах: коли почнуться та скільки відпочиватимуть діти

Також наш портал повідомляв, 10-річна дівчинка збирала вошей зі свого волосся і кидала в однокласників цілий рік: "Не чесно, що в мене..."