Спочатку епідемія COVID, а пізніше війна замкнули вдома тисячі школярів. З нового навчального року частина шкіл перейшла на очне навчання, однак через загрозу обстрілів більшість учнів все ж змушені навчатися онлайн.

Дистанційне навчання. Фото Freepik
Дистанційне навчання. Фото Freepik

Для працюючих батьків це ще те випробування, адже не всі мають можливість залишати дітей із бабусями та дідусями, які зможуть за нами доглянути та допомогти.

Народний депутат Володимир Мороз подав законопроєкт, який дозволить одному з батьків працювати віддалено на період дистанційного навчання школяра, при цьому зберігаючи розмір заробітної плати.

Дистанційне навчання, фото: скріншот з відео
Дистанційне навчання, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Про це стало відомо на сайті Верховної Ради України.

"У разі навчання дитини віком до 14 років у закладі загальної середньої освіти за дистанційною формою здобуття освіти (за розпорядчим документом керівника закладу), один з батьків (за їх вибором) може працювати на умовах дистанційної роботи на період тривалості такого навчання. При цьому, зменшення розміру заробітної плати такого працівника не допускається"- йдеться в тексті документу.

У разі впровадження дистанційної роботи для працівника зменшувати йому зарплату роботодавець не може.

Дистанційне навчання, скріншот з відео
Дистанційне навчання, скріншот з відео

Депутат пояснює необхідінсть введення змін через те, що під час війни багато дітей змушені навчатися дистанційно і їхнім батькам бажано знаходитися поряд.