З місяця ціни на більшу частину продуктів та товарів "поповзли" вгору. Але деякі товари починають дешевшати.

За даними Мінфіну, м'ясо на полицях супермаркетів трохи упало в ціні. В порівнянні з аналогічним періодом минулого місяці, вартість деякого виду м'яса знизилася на понад 10 гривень. Тому сьогодні ми розповімо, як змінилася вартість популярного продукту та скільки доведеться віддати за кілограм улюбленого м'яса.

Курятина

За даними порталу Мінфін, на початку вересня 1 кілограм курячих стегон в середньому коштував 107,84 гривні. Зараз ціна за такий же продукт 105, 95 гривень.

Ціни на курятину. Фото:скрін Мінфін
Ціни на курятину. Фото:скрін Мінфін

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

А от популярний м'ясний продукт куряча тушка трохи додала в ціні. Якщо в жовтні вартість становить 79, 95 грн, то в вересні ціна була 78, 52 гривні.

Свинина

Ситуація зі свининою краще. Лопатка знизилася в ціні майже на 10 гривень. В вересні коштувала 191,32 грн, а зараз відповідно - 180,87 грн. Ошийок здешевшав на 5 гривень та коштує зараз 249, 34 гривні, замість 254,22 як було в кінці вересня. М'ясо для шашлику подешевшало з 214, 12 грн до 208, 82 грн. Вартість свинячих ребер несуттєво змінилися в ціні та стали доступнішими лише на 70 копійок.

Ще один вид свинячого м'яса - підчеревок, зараз коштує 178, 98 гривень, тоді як в жовтні ціна впала в середньому до 180, 69 гривень за кілограм.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, що буде з цінами на продукти до Нового року: експерти попередили українців

Раніше портал Знай інформував, ціни можуть зростати швидше, ніж у 2023 році: як інфляція вплине на вартість товарів в наступному році

Також наш портал повідомляв, ціни на молочку почали "кусатися": скільки коштує молоко, сметана та сир у супермаркетах