Споживачі комунальних послуг не рідко скаржаться на те, що навіть коли майже не користувалися за місяць електроенергією, однак у плаиіжках все-одно приходять "космічні" суми. Постачальник пояснює таку проблему тим, що споживач не подає вчасно показання лічильника і йому рахують вартість за "середньодобовим споживанням".

Yasno. Фото скріншот Youtube
Yasno. Фото скріншот Youtube

Українка поцікавилась, що ж насправді означає ця загадкова фраза, та запитала у представників "Yasno" за якою саме формулою нараховують платіжки, якщо споживач не встигає подати показання лічильників.

Вона поскаржилась на те, що часто нараховані таким чином суми далекі від реальності.

"Напишіть офіційну формулу "середньодобового нарахування". Це середня по конкретній оселі за попередній місяць чи рік,чи середня по всій Україні,чи знов зі стелі? І чому це середнє ( зазвичай у людей втричі більше за те,що вони роками споживали) повинно так лякати? Чому берете найвище споживання,а не найменше? І яким законом це регулюється?" - пише українка.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

YASNO. Фото: скрін youtube
YASNO. Фото: скрін youtube

Представники компанії переклали усю відповідальність за це питання на оператора системи розподілу, та зазначили про те, що саме він формує обсяг споживання у такому випадку. Також "Yasno" порадили клієнтці вчасно подавати показання лічильника, щоб у неї не вникало таких питань.

Скарга на Yasno. Фото Facebook
Скарга на Yasno. Фото Facebook

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що у квартирі ніхто не проживає, а борги за світло нараховують: у YASNO пояснили, як розібратися з проблемою.

Також наш портал інформував, "Навіщо їх вносять, якщо вони неправильні?": українців збили з пантелику через показання лічильника, що говорять у YASNO.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у квартирі ніхто не живе, а платню за воду нараховують: "Київводоканал" підказав, як зупинити цей процес.