Енергетики дали пораду, як українцям убезпечити себе від невиправданих рахунків за електроенергію. Відповідне повідомлення з'явилося на facebook-сторінці "Черніговобленерго".

Бувають випадки, коли українці отримують платіжки із сумами, які не відповідають обсягам фактично спожитої електроенергії. В результаті доводиться витрачати час та нерви на з'ясування обставин та перерахунки.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube
Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Втім, кожен споживач може захистити себе від невиправданих рахунків за світло. Потрібно тільки не нехтувати одним важливим обов'язком – своєчасно передавати показники лічильника.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

"Будь ласка, не ігноруйте цей обов’язок кожного споживача електроенергії! Адже якщо покази (нехай і нульові) не передані або передані невчасно, згідно з Кодексом комерційного обліку електричної енергії, фактичний обсяг розподілу та споживання електричної енергії за розрахунковий місяць визначається розрахунковим шляхом за значенням середньодобового обсягу споживання" - інформують енергетики.

Варто зазначити, що це правило стосується й інших комунальних послуг – водопостачання та газу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні анонсували підвищення тарифів на воду для частини споживачів: хто платитиме на 30% більше.

Також наш портал інформував, тарифи на електроенергію знову можуть зрости: експерт пояснив, як це вплине на перебіг війни.

Крім того, ми писали, зламався лічильник чи зникло світло: у YASNO дали інструкцію на випадок непередбачених ситуацій.