Суми за медичні послуги та ліки дуже часто негативно вражають. Проте існують державні програми, за якими медпослуги будуть безкоштовними.

На офіційній сторінці Національної служби здоров'я України розповіли куди звертатися пацієнту з інсультом, щоб не платити за лікування та які послуги можуть бути безкоштовними.

Лікарня, скріншот: Youtube
Лікарня, скріншот: Youtube

За даними відомства, медичні послуги при інсульті повністю фінансуються державою в рамках Програми медичних гарантій. Голова НСЗУ Наталія Гусак повідомила, що наразі ця послуга є пріоритетною в країні.

"Ми дуже прицільно з окремими вимогами контрактуємо заклади та формуємо той обсяг медичної допомоги, який має надаватися при інсультах абсолютно безоплатно для кожного українця та українки, які цього потребують" зазначила очільниця

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Зараз в Україні безкоштовний пакет послуг при інсульті надають в 229 медичних закладах. Вони мають договір на пакет "Медична допомога при гострому мозковому інсульті".

Лікарі в лікарні, скріншот: Youtube
Лікарі в лікарні, скріншот: Youtube

Якщо в лікарні з вас вимагають кошти за медпослуги або ліки, при цьому заклад має відповідний договір з НСЗУ, можна подати скаргу та повернути гроші за лікування.

У відомстві розповіли про випадок, коли скаргою пацієнт відсудив всі свої гроші, які платив в лікарні. Це сталося в Рівненській області, тоді медзаклад повністю відшкодував кошти за час лікування.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ризик серцево-судинних захворювань: в МОЗ повідомили як оцінити ймовірність виникнення хвороб серця

Раніше портал Знай інформував, від ліків до необхідних досліджень: хто з українців має право на безкоштовний пакет послуг

Також наш портал повідомляв, як отримати безкоштовну медичну допомогу: що потрібно знати