Після дощів та сильного вітру, які сповна відчули на собі українці наприкінці жовтня, в країну прийде справжнє "бабине літо", хоч і із запізненням. На початку листопада очікується навіть аномально тепла погода.

Метеоролог Ігор Кібальчич розповів, що в деяких областях встановлять нові рекорди за максимальною температурою повітря у листопаді. Таке явище можливе завдяки надходженню повітряних мас із південних широт.

"Час від часу очікується проходження атмосферних фронтів та баричних улоговин, тому спостерігатимуться дощі різної інтенсивності, місцями з грозами", - додав синоптик.

Погода восени, facebook.com/tala.didenko
Погода восени, facebook.com/tala.didenko

Так, 30 жовтня дощів не очікується, а південно-західний вітер буде з поривами 7-12 метрів за секунду. Нічна температура в середньому становитиме 7-12 градусів, але у північних та Харківській областях прохолодніше – 2-7 градусів. Вдень 14-19, а на Півдні та Прикарпатті найтепліше - 20-23 градуси.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У вівторок, 31 жовтня, погода теж буде переважно теплою і сухою, лише на Закарпатті очікуються невеликі дощі. Вночі 7-12, вдень 15-20 градусів. А ось у південних, центральних областях та Криму справжнє потепління 20-25 градусів.

Листопад розпочнеться з дощів на більшій частині території країни, крім східних областей, а у південних та центральних Кібальчич навіть прогнозує грози. При цьому 1 числа погода буде теплою, вночі 8-13 градусів тепла, вдень 13-19, у центральних та південних областях 18-23 градуси.

Погода восени, фото: Unian
Погода восени, фото: Unian

Дощі також пройдуть 2 листопада у східних та південних областях, місцями з грозами та туманами, проте буде, як і раніше, тепло. Вночі 5-10 градусів, вдень 10-15, а на півдні до +18 градусів.

3 листопада опади з грозами очікуються у південних, центральних та східних областях. Вночі 6-11, вдень 11-16 градусів, у центральних та східних областях до +13.

Нагадаємо, в які дні Землю "накриватимуть" магнітні бурі у листопаді.

Раніше ми писали про те, що обрізання плодових дерев восени: 4 особливості, які потрібно врахувати

Як повідомляв Знай.ua, які головні убори вибрати на осінь-зиму 2023/24: найстильніші варіанти