Чим ближче до зими, тим інтенсивніше починають дорожчати овочі в Україні. Наприклад, супермаркети перерахували ціни на цибулю та часник. Скільки доведеться заплатити українцям, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українці, які вже встигли зробити стратегічні запаси цибулі та часнику, можуть особливо не переживати за подальшу зміну цін. Втім, багато хто вважає за краще купувати товари за необхідності і для таких українців ривок цін буде відчутним.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ріпчаста цибуля

Середня вартість цибулі у вересні становила 11,98 гривні за кілограм, а наприкінці жовтня цінник піднявся до 12,44 гривні. Ціни піднімаються досить стриманими темпами, але надалі ситуація може змінитися не на краще для покупців сторону. У супермаркетах ціни на цибулю коливаються у межах 11,59-13,90 гривні за кіло.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Часник

Цінники на часник у супермаркетах доходять і до 160 гривень за кілограм. Середня вартість продукту піднялася із 135,41 до 139,18 гривні за кілограм. Мінімальна ціна на часник у мережі супермаркетів Novus – 120 гривень за кіло.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін
Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вітамінний удар: українські супермаркети оновили ціни на виноград, яблука та гранат.

Також наш портал інформував, скупитися "по дрібниці" та розоритися: супермаркети переписали ціни на популярні соуси та спеції.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, макарони, рис та сосиски влетять українцям у копійчину: скільки коштують популярні продукти.