Після повномасштабного вторгнення ситуація на ринку праці істотно погіршилася. Попит на роботу дуже великий, а вакансій дуже мало. Окрім того, вимоги роботодавців стали більш суворими.

З'ясувалось, що у кандидатів на роботу можуть перевіряти кредитну історію.

Кредит
Кредит
pankredit.com

Зокрема це може стосуватись посад, які відповідають за обіг грошей в компанії: продавців, менеджерів з продажу, касирів, супервайзерів, торгівельних представників, операторів контакт-центрів, бухгалтерів, банкірів, експертів-оцінювачів та інших.

Про це пише "Інформатор".

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Мікрокредити, скріншот: YouTube
Мікрокредити, скріншот: YouTube

Є декілька варіантів, як роботодавець отримує таку інформацію. Перший - її може надати за проханням сам кандидат.

Самостійно керівник може отримати таку інформацію про майбутнього працівника за деяких умов:

  • роботодавець є юридичною особою;
  • у компанії є згода потенційного працівника на отримання такої інформації;
  • підписаний договір з Українським Бюро Кредитних Історій.

Кредит у банку, скріншот: YouTube
Кредит у банку, скріншот: YouTube

Варто памя'тати про те, що УБКІ надасть інформації без вашої згоди. ФОПи не мають доступу до кредитної історії кандидатів та працівників.

Бюро Кредитних Історій надає інформацію про усі позики оформлені на ваше ім'я, протермінування та час строки сплати заборгованості.

Однак варто пам'ятати, що кредитна історія не можна сформувати остаточну думку щодо кандидата, адже роботодавці дивляться й на інші фактори.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, політика Нацбанку до цього приведе, експерт розповів, що буде з курсом валют вже скоро: "Завжди є і будуть".