Воєнний стан став причиною для деяких позичальників відкласти на потім повернення боргу. Російська агресія залишила багатьох українців втратили роботу, відповідно, залишились без заробітку та без можливості сплачувати по кредитам.

Кредит. Фото: скрін youtube
Кредит. Фото: скрін youtube

Що загрожує українцям, які вчасно не сплачують свої заборгованості у банку розповів адвокат Riyako&Partners Микола Максимов.

Експерт заспокоює та говорить про те, що не потрібно сильно хвилюватися з цього приводу.

Юрист розповідає, що у такому випадку практично відсутні будь-які штрафи чи тим більше кримінальна відповідальність.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Кредити. Фото: скриншот Youtube-відео
Кредити. Фото: скриншот Youtube-відео

Вас змусять оплатити штрафні санкції лише в тому випадку, якщо справа дійде до суду.

Позбавити волі за борги вас можуть лише в тому випадку, якщо ви будете навмисно ухилятися від виконання судового рішення.

онлайн кредити реклама
Онлайн кредити: що замовчує реклама? (фото: YouTube)

"Кримінальна відповідальність може настати у виключних випадках, якщо буде встановлено, що особа ухиляється від виконання судового рішення. Однак, на практиці, за всі роки існування цієї статті можливо декілька десятків осіб притягали до відповідальності, коли були докази, що людина має гроші, майно, але навмисно його ховає та не виконує рішення суду про стягнення кредиту, "– пояснив адвокат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, політика Нацбанку до цього приведе, експерт розповів, що буде з курсом валют вже скоро: "Завжди є і будуть".