В Україні незабаром розширять підстави для штрафування роботодавців. Стосуватиметься це лише тих роботодавців, які будуть порушувати безпеку своїх працівників.

Про це повідомив Тарас Мельничук – представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

За словами народного депутата, незабаром на огляд представлять два законопроєкти. Один з них передбачає введення більш жорстких заходів, стосовно роботодавців які будуть вдаватися до порушення безпеки та здоров'я працівників. Штрафи будуть накладатися і за порушення у сфері вимог до захисту здоров’я та безпеки, що можуть виникати у вибухонебезпечному приміщенні.

робота
робота

Розмір штрафу

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Розміри штрафів буде різним і може складати від чотирьох до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (для працівників). Для посадовців та керівників організацій та установ, штраф можу становити від двадцяти до сорока неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Зокрема, законопроєкти пов’язані, і пов’язує їх ініціатива, яка складається з декількох секторів:

  • Поява нової національної системи для запобігання ризиків на виробництві. Система передбачає контролювання та оцінювання ризиків. Дана система уже запроваджена в країнах Європи;

  • З'явиться нова система, яка буде оцінювати мінімальні норми ризиків на виробництві. На основі цієї системи будуть проходити регулярні перевірки ризиків. Такі перевірки буде здійснювати роботодавець;

  • Якщо роботодавець не дотримався норм безпеки, та це призвело до надання шкоди працівнику – буде накладена матеріальна, адміністративна, або кримінальна відповідальність.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

Цей закон передбачатиме запобігання нещасних випадків на виробництві, які можуть бути пов’язані з недостатніми заходами безпеки.

Нагадаємо, портал Знай інформував, українцям хочуть по-новому видавати кредити: що важливо знати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, на Кіровоградщині стався скандал через російську музику: танцювали під "Калинку-малинку"

Також, наш портал інформував, цар-балкон більше не "прокатить": українцям зробили останнє попередження