Цього року керівництво шкіл самостійно обирає дату шкільних канікул восени. Але як стало відомо, деякі школярі будуть безперервно відвідувати навчальні заклади аж до грудня.

Частина шкіл трьох областей, вирішили провести навчальний рік без канікул восени, а натомість зробити довше зимовий відпочинок. Головними причинами такого рішення стала економія енергоресурсів та зниження впливу можливих блекаутів на дітей. Про рішення поєднати осінній та зимовий відпочинок повідомили департаменти освіти та ОВА Львівської, Івано-Франківської та Київської областей на офіційних ресурсах.

Осінні канікули, фото з відкритих джерел
Осінні канікули, фото з відкритих джерел

Львівщина

Не проводити осінні канікули вирішили 4 громади. Там планують об'єднати зимовий та осінній відпочинок. При цьому канікули триватимуть близько місяця. Для інших школярів канікули почнуться вже в жовтні. Про це розповіли в Департаменті освіти та науки Львівської ОДА.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Івано-Франківськ

В цьому регіоні планують залишити школярів не лише без осіннього відпочинку, а й весняного. Про це розповіла директорка департаменту освіти та науки міської ради Вікторія Дротянко в коментарі для Суспільного. Але замість цього, діти будуть відпочивати майже місяць з кінця грудня 2023 року до 26 січня 2024 року.

Зимові канікули, фото nv.ua
Зимові канікули, фото nv.ua

Київщина

Про намір не проводити канікули восени повідомив начальник відділу освіти Переяславської міськради для видання "Proslav". За словами чоловіка осінні канікули скасували, але зимові продовжать. Це пов'язано з безпековою та енергетичною ситуаціями. Поки в цих сферах добре, потрібно по максимум проводити навчання. Скасування шкільного відпочинку в Київській області стосується Переяславської громади.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, 38-річна вчителька спокусила 12-річного школяра, але її відпустили з поліції, після чого вона взялася за старе

Раніше портал Знай інформував, на Одещині школяр поліз в унітаз, щоб дістати електронну сигарету: все закінчилося переломом руки

Також наш портал повідомляв, чи буде ДПА у 2024 році: в Раді розповіли до чого готуватися школярам