Є ризик, що окупанти знову спробують атакувати енергооб'єкти України цієї зими, щоб залишити народ без світла. Саме з цієї причини багато громадян починають готуватися, купуючи необхідні речі на випадок блекауту.

Звичайно, в "блекаутний кошик" насамперед входить запас їжі, води та теплих речей, але найбільшу цінність мають прилади, які можна використовувати під час відключення електроенергії. Йдеться про павербанки, генератори і так далі.

Генератори та павербанки, фото з вільних джерел
Генератори та павербанки, фото з вільних джерел

У сумі набір на випадок блекауту коштуватиме сім'ї 100 тисяч гривень, враховуючи покупку різних недешевих приладів. Приміром, вартість павербанку на 20 000 mAh варіюється від 900 до 1500 грн, але все залежить від бренду, потужності та інших факторів.

Для кишенькових ліхтариків, які загалом коштують недорого, потрібно докупити запас батарейок, а ось ліхтарики для кемпінгу, що дають гарне освітлення на кілька годин, обійдуться в 1500 грн максимум.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Для приготування їжі знадобляться портативні газові плити, ціни на які стартують від 1000 грн до 2000 гривень. Іноді у комплекті йдуть балони, але найчастіше їх потрібно докуповувати.

Українці без світла, фото Getty Images
Українці без світла, фото Getty Images

Зарядні станції з потужністю 2400 Вт приблизно обійдуться від 52 000 гривень, а потужніша - 114 000 гривень. Бензинові генератори потужністю в 2-4 кВт теж недешеві і коштують 9 000-30 000 грн, не враховуючи витрати на пальне.

У сумі українці заплатять майже 100 тисяч гривень, а саме:

  1. за павербанк – 1 200 грн;
  2. портативну газову плиту – 1500 грн;
  3. ліхтарики (ручні та для кемпінгу) – 1 500 грн;
  4. зарядну станцію – 70 000 грн.
  5. генератор – 25 000 грн.

Нагадаємо, рахунок за електроенергію залишить українців без грошей: 5 причин космічних сум за комуналку

Раніше ми писали про те, що газовики назвали найнебезпечніший спосіб обігріти житло: не ризикуйте, навіть якщо дуже холодно

Як повідомляв Знай.ua, для українців приготували новий податок: кому доведеться платити