Всі банки, які займаються обміном зношених доларів через систему обміну (інкасацію) тепер зобов’язують клієнтів вказувати строки обміну та вартість.

Тепер, щоб обміняти долари варто буде заплатити комісію банку. Про це повідомили в матеріалі "OBOZ.UA".

Комісія за дану послугу може бути різною та варіюватися від 7% до 50% від суми обміну. Буває таке, що крім банального обміну, варто переконатися в платоспроможності банкноти (це є частою вимогою для інкасації). За це також доведеться сплачувати додатково. До прикладу, якщо обрати "Райффайзен" банк для обміну, то комісія за 1000 доларів буде становити 70 доларів. Якщо ж перевірити банкноту, то потрібно буде сплатити по 10 гривень за кожну.

Райффайзен банк. Фото: скрін Ютуб
Райффайзен банк. Фото: скрін Ютуб

Національний банк загалом ввів такі нововведення:

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще
  • Вказування банками конкретних строків та вартість обміну купюр;

  • Комісія за обмін може становити до 50% від суми;

  • Перевірка платоспроможності купюр також тепер буде платною.

З 65 українських банків варто обирати шість, за рекомендаціями Національного банку. Це ПУМБ, МТБ, Райффайзен банк, Кредобанк та інші.

Банк "ПУМБ", скріншот: YouTube
Банк "ПУМБ", скріншот: YouTube

За правилами приймаються всі долари починаючи від 1996 року випуску. У різних банках комісія відрізняється, іноді значно. Тому ці шість банків і виділяються, через низьку вартість комісії, серед інших. Деякі банки на своїх сайтах не вказують вартість інкасо, тому краще прийти особисто і дізнатися деталі у конкретному банку.

Нагадаємо, портал Знай інформував, у гаманцях українців з'являться нові купюри: НБУ показав, як вони виглядатимуть

Раніше на порталі Знай повідомлялося, українцям хочуть по-новому видавати кредити: що важливо знати

Також, наш портал інформував, оформила картку в "Ощаді" - залишилася без соцвиплат: українка розповіла, як її обікрали