У гаманцях українців невдовзі з'являться нові купюри. Національний банк Українці випускає оновлену банкноту номіналом 20 гривень за підписом голови відомства Андрія Пишного та відображенням на них року випуску. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Оновлені 20 гривень зразка 2018 року вводяться в обіг у рамках планового випуску на заміну зношених та пошкоджених купюр. Нові 20 гривень за підписом голови Національного банку України Андрія Пишного почнуть надходити в обіг уже 24 жовтня 2023 року.

Нова банкнота. Фото: НБУ
Нова банкнота. Фото: НБУ

У Нацбанку наголошують, що нові 20-гривневі купюри будуть таким самим платіжним засобом, як і банкноти попередніх років випуску та їх зобов'язані приймати без обмежень на всій території країни.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Вони перебуватимуть в обігу разом з іншими банкнотами цього номіналу попередніх років випуску та обов’язкові до приймання всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України", - йдеться у повідомленні регулятора.

Регулятор нагадав, що згідно із законодавством України на банкнотах, які вводяться в обіг у рамках планового випуску, розміщується підпис чинного голови НБУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на продукти: у Нацбанку показали, що подешевшало і спрогнозували, чого чекати далі.

Також наш портал інформував, "старі" долари – ще півбіди: українцям підсовують фальшиву валюту, які купюри підробляють частіше.

Крім того, ми писали, долар по 50? Експерт пояснив, якого зльоту варто чекати на українців.