Прес-служба Кабінету Міністрів України повідомляє про досить приємну ініціативу, яка точно має сподобатися громадянам, які за довгі місяці повномасштабної війни втомилися через корупцію та дії представників влади.

Все через бажання переглянути встановлення зарплат для чиновників, а точніше — визначення їх на підставі класифікації посад.

Мінімальна зарплата, кадр з відео
Мінімальна зарплата, кадр з відео

Було прийнято проект постанови "Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році". Це має дозволити забути про величезні премії та надбавки, якими нерідко "балуються" депутати, заступники міністрів тощо.

У документи значиться каталог посад та особливих критеріїв щодо них; алгоритм, за допомогою якого буде проведено класифікацію "статусів" держслужбовців. Останнє рішення має дозволити враховувати складність та навантаження працівника, відповідальність та визначити відповідну цим процесам зарплату.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Верховна Рада. Фото: Youtube
Верховна Рада. Фото: Youtube

"Однакова робота повинна оплачуватись на одному рівні по всій системі державного управління", - йдеться у відомстві.

Це дозволить зокрема врегулювати граничні розміри премій.

Нагадаємо, ректор одного з ВНЗ сама призначила себе на роботу, але суд їй нічого не зробив: що не так із цією справою

Як повідомляв "Знай.uа", експрокурора Ільницького після шикарного весілля спробували налякати повісткою

Знай.ua писав, "щоб ви на таких машинах на роботу їздили": депутат Аркадій Мкртичян просить українців відремонтувати "корчі" для фронту